Wat is een COB led techniek?

 
 

COB-LED kweeklampen


COB is een positioneringstechniek van de led-chips in een led lampje.

Bij COB worden de vele kleine led lichtpuntjes in een rondje zo dichtbij elkaar gepositioneerd, dat ze met het blote oog niet van elkaar te onderscheiden zijn. Dit maakt het een betere vervanger van de traditionele led lampen

Vanwege minder componenten in de LED-chip, richt de thermische geleidbaarheid zich op de printplaat en zonder traditionele LED-chipverpakkingsstructuur, laat onderzoek zien dat er gemiddeld 25% minder warmte wordt uitgestoten door de LED-chip. Minder warmte betekent een veel hogere efficiëntie en lagere uitvalpercentages.

Spotsolderen is niet langer nodig omdat de chip rechtstreeks op de printplaat wordt gebouwd, minder laspunten betekent minder faalkansen. PC-lenzen en andere traditionele LED-verpakkingsonderdelen zijn ook niet langer nodig, daarom is het zichtbaarheidsveld verhoogd en het lichtverlies van lenzen aanzienlijk verminderd. Al deze factoren zijn belangrijk om een ​​duurzame LED-chip te garanderen.

COB-LED's zijn een geïntegreerd pakket. Met minder afstand tussen de LED-chips kan een veel breder oppervlak worden bedekt door de lichtstraal van de COB-led met minder verblinding. CRI wordt verhoogd vanwege de bredere stralingshoek.